Dobrodošli na naš sajt

Dom zdravlja dobio lift za starije, polupokretne i osobe sa invaliditetom

JU Dom Zdravlja Herceg Novi lift

Centralna zgrada Doma zdravlja u Herceg Novom odnedavno je bogatija za lift za starije, polupokretne osobe i osobe sa invaliditetom.

Na taj način obezbijeđena je lakša komunikacija među spratovima i omogućen prilaz svim odjeljenjima za ova lica.

Čitav projekat počeo je sa realizacijom od jula, kada su raspisani tenderi za izvođača, a lift je u funkciji od prošle sedmice. Vrijednost investicije je 34.986,00 eura, a oko 50% novca obezbijeđeno je donacijama, kaže za Radio Jadran, šef Tehničke službe, Darko Sijerković. Ostatak novca u iznosu od 15 hiljada eura prenio je Find za zdravstvo Crne Gore, kao učešće u nabavci i izgradnji lifta, za potrebe OSI-ja. Kapacitet lifta je 5 osoba, a nosivost 400 kg:

“Riječ je zaista o kapitalnoj investiciji, jer smo htjeli da napravimo nešto za teže pokretna lica. Lift povezuje tri nivoa – od najdonjeg dijela gdje je ginekologija, stomatologija, laboratorija i drugo, zatim srednji dio gdje su Medicina rada, specijalističke službe itd sa najgornjim spratom gdje su kancelarije Fonda zdravstva”, pojasnio je Sijerković.

Lift je instalirala firma MLC Lift d.o.o iz Herceg Novog dodaje on. Kako je rekao, bila je želja da se lift “pusti” na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, a prve reakcije korisnika su više nego pozitivne.

Ono što bi u narednom periodu valjalo odraditi je postavljanje automatskih vrata na glavnom ulazu i odjeljenju pedijatrije, kako bi se i tu olakšao ulaz, odnosno izlaz, ali i uštedjela energija, naročito zimi kad se objekat grije. Sijerković u ovom trenutku nije imao preciznije informacije o tome koliko će novca zahtijevati ova investicija, jer bi detaljnije o ovom projektu trebalo da se pristupi nakon Nove godine.

Izvor: Radio Jadran

Comments are closed here.

Book your appointment

Book now and get a free consultation

Call Us 031 343 111