Dobrodošli na naš sajt

Program “Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje”

Roditeljstvo slika

Program “Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje”

JZU Dom zdravlja Herceg Novi organizuje besplatan dvanaestonedjeljni program  Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje za roditelje djece uzrasta od 2 do 9 godina, a početkom oktobra će krenuti prva grupa polaznika.

Ovaj program namijenjen je roditeljima koji žele da unaprijede komunikaciju i kvalitet odnosa sa djetetom, ali i riješe konkretan izazov/problem kada je roditeljstvo u pitanju. Program vode psiholog Jelena Pejović i medicinska sestra Bogoljubka Dabanović.

Program se realizuje u maloj grupi, a svaki od roditelja na početku određuje jedan konkretan cilj u odnosu sa djetetom na kojem želi da radi u toku trajanja programa. Na takav način roditelj na konkretnom primjeru vježba nove vještine, koje kasnije može primijeniti na sve ostale poteškoće u vaspitanju. Osim toga, rješavajući jedan konkretan problem, roditelj mijenja cjelokupan odnos sa djetetom.

Prijave sa kontakt podacima, imenom, prezimenom i uzrastom djeteta se šalju na email adresu cenzapod@t-com.me, a moguće je i prijaviti se pozivom na broj telefona 069 23 66 44.

Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje je program napravljen tako da iz sedmice u sedmicu roditelji usvajaju po jedan princip u vaspitanju, počevši od izgradnje odnosa sa djetetom, pa sve do postavljanja granica.

Na radionicama će roditelji u grupi raditi na konkretnim situacijama, koje im je onda samim tim lakše da izvedu kasnije kod kuće, sa djecom.

Oni će dobijati konkretne zadatke koje treba da vježbaju sa djetetom kod kuće, ali to nijesu aktivnosti koje iziskuju izdvajanje dodatnog vremena, već se odnose na situacije koje se već događaju i sastavni su dio svakodnevice.

Kako bi program imao efekta, polaznici su obavezni da redovno prisustvuju tokom 12 sedmica. Kao i dolazak na inicijalni interviju, kako bi svakog polaznika individualno upoznali sa programom.

Susreti će biti organizovani jednom sedmično, srijedom od 18h, u trajanju od 2 sata. Osim toga, povremeno će se praktikovati i telefonsko savjetovanje, naročito ukoliko se roditelj suočava sa dodatnim poteškoćama ili ima nedoumica u vezi sa načinom na koji izvodi zadatke.

Program Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje nastao je kao plod partnerstva univerziteta Oksford, Kejptaun i Bangor kao i Klovnova bez granica iz Južne Afrike. Program je do sada realizovan u više zemalja širom svijeta, od Južne Afrike, preko Tajlanda, Filipina, Sudana i mnogih drugih, a u Crnoj Gori se sprovodi uz podršku UNICEF-a.

Comments are closed here.

Book your appointment

Book now and get a free consultation

Call Us 031 343 111