Dobrodošli na naš sajt

Obavještenje s obzirom na epidemiološku situaciju

S obzirom na epidemiološku situaciju u svijetu, regionu i našoj zemlji, u skladu sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije o primjeni bzih antigen testova, kao i zbog potrebe brzog dobijanja rezultata testiranja, Ministarstvo zdravlja je usvojilo Strategiju za testiranje na novi koronavirus (SARS-CoV-2). Strategijom je predviđeno da se upotreba brzih antigen testova prije svega vrši u covid ambulantama domova zdravlja.

Shodno navedenom, u Domu zdravlja Herceg novi, se od 03.11.2020.godine, u covid ambulanti obavljaju brzi antigenski testovi na SARS-CoV-2.

Testiranje brzim antigen testovima je predviđeno za pacijente sa kliničkim i epidemiološkim podacima:
a) akutna respiratorna infekcija (povišena tjelesna temperatura i najmanje jedan znak/simptom respiratorne bolesti: kašalj, nedostatak daha…)
b) pacijente sa respiratornim tegobama i podatkom da su bili u kontaktu sa oboljelom ili osobom sumnjivom na COVID-19 tokom 14 dana prije početka bolesti.

Pacijenti koji imaju navedene simptome i/ili epidemiološke podatke dolazak u covid ambulantu najavljuju telefonski izabranom doktoru.

Podsjećamo sugrađane da većinu svojih redovnih zdravstvenih aktivnosti mogu obaviti putem portala eZdravlje i telefonskim pozivom izabranog doktora.

Takođe ponavljamo apel za poštovanje mjera za sprečavanje i suzbijanje novog koronavirusa.

Comments are closed here.

Book your appointment

Book now and get a free consultation

Call Us 031 343 111